Ny folkehelsefilm lansert 26 september!

Se film her.

Den nye opplysningsfilmen forklarer årsaken til at vi får hjerteinfarkt. Bak filmen står en av Norges fremste fagekspert på hvordan blodårer tetter seg. Gjennom film og moderne 3D animasjoner forklares årsaken til at vi får blodpropp, som uten forvarsel kan gi hjerteinfarkt, selv om du aldri har følt deg syk.

Hjertesykdom rammer årlig mange tusen nordmenn. Likevel er bevisstheten og oppmerksomheten om dette liten. Det er derfor viktig å få ut kunnskap og forståelse om hjerterelaterte sykdommer.

Dan Børge Akerø: For fem år siden ble jeg rammet av et kraftig hjerteinfarkt

En av våre fremste eksperter på slike sykdommer, professor Kjetil Retterstøl, har gått sammen med det medisinske 3D filmselskapet MedXplore for å lage en visuell folkehelsefilm om emnet, med støtte fra legemiddelselskapet Amgen.

Filmen vil gjennom levende bilder og 3D animasjoner visualisere hva som skaper plakk i blodårene, som plutselig kan sprekke og skape et lammende hjerteinfarkt.

AKTØRER BAK FOLKEHELSEFILMEN OM TETTE BLODÅRER OG HJERTEINFARKT

Professor Kjetil Retterstøl

Kjetil Retterstøl er professor ved Det Medisinske fakultet på Universitetet i Oslo, Institutt for medisinsk basalfag. Han er en av Norges fremste ekspert på fettavleiringer som kan føre til hjerte og karsykdommer og han har behandlet pasienter med slike sykdommer i over 20 år og drevet en utstrakt forskningsaktivitet. Karianne Svendsen er postdoktor i Retterstøls forskergruppe med særlig interesse for mulighetsrommet i forebygging av tidlig hjerte-og karsykdom.

MedXplore

MedXplore er et medisinsk filmselskap som gjennom 15 år har visualisert en rekke sykdommer på vegne av legemiddelbransjen, folkehelsa og skoleverk. Gjennom «inn-i-kroppen» animasjoner og film gjøres kunnskap om sykdommer forståelig for folk flest.

Amgen

Amgen er et internasjonalt legemiddelselskap med over 20 000 ansatte og virksomhet i over 100 land. Virksomhetens basisverdier er forankret i vitenskap og innovasjon, med mål om å utvikle og omdanne nye idéer og oppdagelser til livsforbedrende medisiner for pasienter med alvorlige sykdommer. Ved å støtte utviklingen av en slik film, ønsker Amgen å bidra til at flere nordmenn får kunnskap om hvordan de kan forebygge utvikling av tette blodårer og redusere risikoen for å bli rammet av hjerteinfarkt.

Bilde: Her ser vi dannelsen av en propp i en blodåre. Det tar ofte bare sekunder fra et plakk sprekker til blodåren går tett og stopper videre blodtilførsel til hjertet. Det gjør at deler av hjertet ikke lenger får oksygen og dør, hvis ikke hjelpen er nær. Ved å formidle kunnskap om sykdommen, er håpet at flere motiveres til å sjekke egen helsetilstand før det er for sent.

Comments are closed.