• Hjerteinfarkt

  • Koaguleringsprosessen

  • Plakkdannelse

Scroll to Content

Kjenn ditt Kolesterol er en folkehelsefilm som beskriver hva som skjer i blodårene ved et hjerteinfarkt, og hvordan du kan forebygge en tilstand som hvert år rammer over 12 000 nordmenn.

Utfordringen med hjerte- og karsykdom er at dette er noe som utvikler seg over lang tid uten at du har merkbare symptomer. Hos noen kan utvikling av sykdommen starte allerede i ungdomsårene fordi de er arvelig disponert. Det er derfor særlig lurt å sjekke kolesterolet i tidlig alder om du har opplevd hjerteinfarkt i nære familierelasjoner.

AKTØRER BAK FILMEN:

Professor Kjetil Retterstøl
Kjetil Retterstøl er professor på Universitetet i Oslo, seksjon for klinisk ernæring. Han er en av Norges fremste ekspert på hjerte og karsykdommer med mer enn 20 år forskning innen hjerte og karsykdommer og med aktiv behandling av pasienter på Lipidklinikken

Postdoktor Karianne Svendsen
Forsker på Lipidklinikken, og ansatt på Universitetet i Oslo, seksjon for klinisk ernæring. Hun er opptatt av motivere unge som eldre til å forebygge et høyt kolesterol, og stå i behandlingen som kreves for å holde kolesterol under kontroll.

MedXplore
MedXplore er et medisinsk filmselskap som lager filmer på oppdrag fra medisinske selskap, offentlige aktører og skoleverk. De medisinske visualiseringer kombinert med levende film tar deg med på reisen «inn-i-kroppen». Det gjør at du får se og oppleve hvordan sykdom utvikler seg, og gjennom ny innsikt motiveres til å gjøre endringer som gir en bedre livssituasjon.

Amgen
Amgen har vært med å støtte filmproduksjonen økonomisk. Amgen vil gjennom å sponse en slik film være med å bidra til at flere nordmenn får kunnskap om hvordan de kan forebygge og unngå tette blodårer og slik redusere risikoen for å bli rammet av hjerteinfarkt. Selskapet stor fokus på folkehelse og bedre livskvalitet. De har mer enn 20 000 ansatte og virksomhet i over 100 land.

21 Comments

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *