[h5p id = «15»]

Steinkjerbygg har satset på en innovativ og fremtidsrettet måte å presentere sitt nye kontorbygg O2-huset på Steinkjer. Den interaktive 360-visningen gir alle muligheter for å bli godt kjent med bygninger og fasiliteter.

NTB 01.07.21:

O2-huset i Steinkjer er et sprang inn i den nye tid. Omvisningen er en innovativ og fremtidsrettet måte å presentere bygg på og den gir alle muligheter for å bli godt kjent med bygde og dets fasiliteter.

-Den viser at Steinkjer er framoverlent, sier Olav Brandt Brauti, prosjektsjef i Steinkjerbygg KF, som er byggherre bak O2-huset.

Steinkjerbygg KF har bygd et kontorbygg i sju etasjer som ruver i byen. Et kontorbygg som skal romme administrasjonen av NAV i Trøndelag samt flere andre leietakere deriblant SWECO og BDO.

Det nye landemerket har i Steinkjer har endret byens silhuett. Se Steinkjers nye landemerke .

Sett utenfra legger vi merke til arkitektens lek med farger og materialer i det ellers så stødige kontorbygget. Bygget er også proppfullt av avanserte, miljøbesparende løsninger. Men hvordan gir folk muligheten til å oppleve huset og forstå dimensjonene, spesielt når huset er lukket for vanlig omvisning?

Steinkjerbygg tok sjansen på å slippe løs teknologigründeren Jan Helge Lillebo i MedXplore AS.

– I Steinkjerbygg har vi en tradisjon for å åpne byggene våre for innbyggerne. Denne måten å presentere bygget på er veldig informativ for alle som er nysgjerrige. Vi er svært fornøyd med produktet vi har fått levert av MedXplore.

Han ønsker velkommen til en verden som er kjent for de unge, og som er kjent for spillteknologi. Men verdenen kan være ny for de eldre som må orientere seg etter visuelle symboler. De må for eksempel trykke og dra på bildet, og ikke 360 ​​graders-symbolet, for å snu seg rundt i rommet.

Særlig er den digitale visningen smart i koronatider der vanlig omvisning er umulig og ulovlig.

– Det gir mulighet for å se bygget uten å være arbeid inn, sier Brauti.

Et teknologisk sprang inne visualisering gjør huset forståelig, også for den som ikke kan gå inn i huset. Du kan sitte under solskjerming på terrassen hjemme med en kopp kaffe, velge deg inn på det nye, sjuetasjes huset og få både oversikt og detaljer. Du kan også velge slik at du kan bygge som en del av Steinkjers skyline, eller stå på taket av huset, snu deg rundt og få panoramautsikt over byen i alle retninger. Se by-utsikten i 360 grader .

Med et tastetrykk kan du sveipe innom jernbanestasjonen, med ørneblikket passere Kongens gate, sveve over Furuskogen, Sørsileiret og Nordsileiret og lande utenfor inngangsdøra til det nye huset.

Et stoppet byr på videointervju med ordfører, byggeledelse og arkitekt.

Med kaffekoppen innen rekkevidde kan du gå inn i det rommet du velger, nyte romfølelsen eller styre mot opplevelser av interessante finesser. Se kontorlandskapet i 7. etasje .

Et klikk til, og det kommer opp tekst som gir innsikt. Fra å zoome inn vinduene med MicroShade som stopper solvarmen, går veien inn i en tekst som åpner døra for forklaring på hvorfor dette gir et behagelig inneklima. Se hvordan ny teknologi stopper solvarmen . En ny verden åpner seg.

– Steinkjer har vilje til å være offensiv og innovativ. Vi måtte ta rommet da vi skjønte at vi skulle bli administrasjonsby, sier ordfører Anne Berit Lein i Steinkjer.

Hun mener innovasjon er i ferd med å bli et fingeravtrykk av Steinkjer. Først samlet mann og miljø på InnoCamp. Nå bygger det rundt stasjonsområdet med lokaler der kommunen også går inn og dytter i retning av miljø, bærekraft og spennende teknologiske løsninger, som denne interaktive guiden.

– Vi må være frammi skoa for å skape vekst, sier Anne Berit Lein. Se ordfører Anne Berit Lein ønsker velkommen inn i O2-huset.

 

Comments are closed.